Image
werelddierendag - octopus - Gaia
4 oktober 2024

Elk jaar op 4 oktober vieren we Werelddierendag om ons te herinneren aan het belang van het beschermen van alle dieren. Bij GAIA wordt geen enkel dier vergeten, en we vechten ook voor de bescherming van vaak vergeten dieren, zoals de octopus, een gevoelig en intelligent zeedier.

De vergeten dieren: Waarom het belangrijk is om ze te beschermen

Als we aan Werelddierendag denken, denken we vaak eerst aan onze dagelijkse gezelschapsdieren, zoals honden en katten, die we liefhebben en verzorgen. Het is prachtig om hun welzijn op deze dag centraal te stellen. Echter, deze dag is ook een kans om te denken aan minder zichtbare dieren, zoals octopussen, die vaak worden vergeten, maar net zo veel lijden, ook al staan ze verder van ons dagelijks leven af. Deze gevoelige en intelligente zeedieren zijn slachtoffer van wrede vispraktijken die hun welzijn ernstig schaden en hen stress, pijn en leed bezorgen.

220.000 octopussen gevangen in België

Ter gelegenheid van Werelddierendag lanceert GAIA de campagne "VergEET mij niet".

Ontdek de campagne

GAIA voert campagne voor de octopussen

Naar aanleiding van Werelddierendag 2024 roept GAIA iedereen op om samen het lijden van octopussen te stoppen. We vragen consumenten om geen octopusvlees meer te eten en ijveren voor een wetgeving die deze gevoelige zeedieren beschermt.

Doe mee en zet je tijdens Werelddierendag in voor de vergeten dieren. Samen kunnen we het lijden van deze fascinerende wezens verminderen en zorgen voor de bescherming die ze verdienen.

Wil je meer weten en helpen? Klik hier en deel onze campagne.