Image
viande chevaline argentine
15 oktober 2024

Schokkende nieuwe beelden leggen de verschrikkelijke lijdensweg van Argentijnse paarden voor de export van hun vlees naar Europa, bloot. Deze beelden tonen ernstig mishandelde paarden, die zonder voedsel en water worden gelaten en blootgesteld worden aan extreem wrede transport- en slachtomstandigheden.

Al meer dan tien jaar klagen GAIA, Animal Welfare Foundation (AWF), Welfarm, Eurogroup for Animals en de Tierschutzbund Zürich (TSB) deze onmenselijke praktijken aan. Ondanks vele beloftes van verbetering blijft de situatie van de paarden in Argentinië en de rest van Zuid-Amerika rampzalig. Dit nieuw onderzoek toont opnieuw aan dat paarden er het slachtoffer zijn van ernstige mishandeling.

Een succes in België, maar er moet meer gebeuren 

In België, verkoopt geen enkele supermarkt meer paardenvlees uit Zuid-Amerika dankzij de acties van GAIA. Begin oktober kondigde Carrefour aan dat het dit vlees uit de schappen haalt, waarmee een einde komt aan de verkoop van Zuid-Amerikaans paardenvlees in alle grote Belgische supermarkten. Deze overwinning is een belangrijke stap in de goede richting maar het is nu essentieel om een Europees verbod te verkrijgen.

Voor meer informatie over deze belangrijke overwinning met Carrefour