Image
max mara stopt bont
Onder druk van meerdere dierenrechtenorganisaties heeft de Max Mara Fashion Group deze week officieel aangekondigd te stoppen met de verkoop van bont. Deze beslissing geldt voor alle filialen van de groep, inclusief die in België.
9 augustus 2024

 

De beslissing volgt op maandenlange druk van de Fur Free Alliance, een coalitie van meer dan 50 dierenrechtenorganisaties, waaronder GAIA, die in België actie voerde tegen de verkoop van bont door Max Mara. De Fur Free Alliance voerde in februari 2024, tijdens Fashion Week, een wereldwijde campagne die resulteerde in meer dan 270.000 e-mails, 5000 telefoontjes en talloze berichten op sociale media met één duidelijke boodschap: Max Mara, stop met de verkoop van bont!

In reactie op deze wereldwijde actie verklaarde de directie van Max Mara deze week: Max Mara, inclusief MMFG en al zijn dochterondernemingen, heeft besloten bontvrij te worden en zal in toekomstige collecties geen bont meer gebruiken.

Dit is een belangrijke overwinning in de strijd tegen dierenleed. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch reageert:

We voeren al jaren campagne tegen de verkoop van bont. Het feit dat Max Mara, een van de laatste grote modemerken die nog bont gebruikte, deze stap zet, is van groot belang en brengt ons een nieuwe stap dichter bij het einde van deze wrede industrie.

Met het besluit om te stoppen met de verkoop van producten gemaakt van nertsen- en vossenbont, sluit de Max Mara Fashion Group, een modegigant met meer dan 2500 winkels in 105 landen, zich aan bij andere grote modehuizen zoals Dolce & Gabbana, Saint Laurent, Valentino, Prada, Gucci, Versace, Alexander McQueen, Balenciaga en Armani. In totaal hebben al meer dan 1500 modemerken en retailers zich aangesloten bij het Fur Free Retailer-programma.